Mars och ljuset…

Vad är väl härligare, än att se ljuset och att följa när dagarna blir längre. Solen som på något sätt har hållit sig undan i decembermörkret, hittar helt plötslig ut till oss och vi börjar spira. Alla har vi väntat och tänker att snart kommer våren. Nu, nu står allt för dörren och bara väntar på att få explodera. Allt liv behöver ljus för att blomstra. Du och jag, liksom talgoxen som just nu övar sin vårserenad. Vårlökarna som trängs om att få hoppa upp och visa sin skönhet. För mig är avståndet kort mellan blomman och skaparen själv. Så solklart att han som designat allt, finns mitt i sin skapelse. Nästan så jag kan räcka ut min hand och röra vid skaparen själv.

Jag tänker på dig och vill fråga om du har sett ljuset. Jag menar inte solen, jag menar skaparen själv. Gud, som i mänsklig gestalt kom ner till jorden genom sin son Jesus. Han sa: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus”. Du kan få se ljuset. Du kan får känna den värme som det innebär att få möta Jesus. Att något nytt händer i ditt liv. Jesus längtar efter att få ge dig sitt ljus.
// Vårhälsning Helen