Påsken är här! En glädjens högtid!

Varför firar vi påsk? Det vet väl alla! Nej, tyvärr är det inte så, att alla vet. Påsken är inom kristendomen en viktig högtid som firas till minne av Jesus död och uppståndelse. Det mest centrala i kristendomen. Så påsken är kristendomens mest betydelsefulla helg.

Jesus gick lydnadens väg. Det uppdrag Jesus kom till jorden för att fullfölja. Födas, leva med människorna, lära dom om Fadern och hans rike. När Jesus tid var fullbordad, så dog han på korset. Det står i 1 Petrus brev 2:24: ”Han bar våra synder i sin kropp upp på korsets trä, för att vi skulle dö bort från synderna och leva för rättfärdigheten. Genom hans sår är ni helade” . Detta är den enda vägen för mänskligheten att komma till Gud, genom att tro på det som hände på korset och ta emot Jesus i sitt hjärta. Bibeln säger. ”För om du med din mun bekänner att Jesus är Herren och i ditt hjärta tror att Gud har uppväckt honom från de döda, ska du bli frälst.” ( Romarbrevet 10:9).

Så enkelt och kan samtidigt vara svårt. Du behöver inte kämpa i din egen kraft. Nej, Jesus har gjort allt för att öppna upp vägen till Gud Fadern. Men du måste ta emot hans erbjudande. Då kan du säga:
Tack Jesus, jag bekänner dig som min Herre och tror på din död och uppståndelse.

Välkommen att dela din tro med oss eller om du vill veta mer. Kom och fira påsk med oss andra, i våra kyrkor!